top of page

OFFICE BY KISCH

J.KISCH & ZONEN, AL 125 JAAR KISCHKEURIG

parsserfinaal1 40x60.jpg
parsserfinaal1 40x60.jpg

EEN HECHTE FAMILIE

Vanaf de jaren '70 werd Kisch een familie bedrijf in bredere zin

Als eerste kwam John Parsser, de zoon van de heer Parsser, bij Kisch werken. Later gingen ook de zonen van andere medewerkers bij Kisch aan de slag. In de loop der jaren is het familie bedrijf nóg verder uitgebreid. Dezelfde zonen zijn nog steeds werkzaam bij Kisch, maar ook de kleinzonen van de eerste werknemers zijn inmiddels werkzaam bij de Kisch familie.

_98A2933.jpg

HISTORIE

1895 richtte de heer J. Kisch het bedrijf J. Kisch, koperwaren en ijzerwaren-metaalwaren voor de Meubel industrie op aan de Prinsengracht te Amsterdam. In 1928 bracht de heer Kisch zijn allereerste catalogus uit, beginnend met de legendarische woorden: “Gevolg gevend aan een reeds langs gekoesterd voornemen, heb ik het genoegen U hierbij een exemplaar van mijn nieuw afbeeldingenboek toe te zenden.” Nu – 90 jaar later – is ditzelfde boek nog steeds intact en staan er zelfs producten in die vandaag de dag nog steeds geleverd worden door de Kisch Group.

Na het verblijf op de Prinsengracht verhuisde het bedrijf onder trieste, naoorlogse omstandigheden naar de Achtergracht. Hier werd het bedrijf nieuw leven ingeblazen onder leiding van de zonen van de heer J. Kisch, waarna het bedrijf verder ging onder de naam J. Kisch & Zonen. Een aantal jaren later werd het bedrijf gekocht door familie lid Dhr. S.A. Parsser, die het bedrijf een nieuw elan gaf. Tot die tijd verkocht de firma Kisch alleen in de omgeving van Amsterdam. Onder leiding van Parsser en zijn team, heeft Kisch zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een grote speler in Nederland in het leveren van meubelbeslag voor de meubelindustrie, interieurbouw standbouw en projectinrichting. Met recht is J. Kisch & Zonen trots op de historie welke met respect door de familieleden wordt voortgezet.

2020-2021
bottom of page